Päätinpä sitten tälläisen pistää pystyyn, koska tarkoituksenani on ollut koko ajan saada aikaiseksi Ruovesi-lehteen tekstiä siitä, kuinka tämä ensimmäinen kauteni valtuutettuna kulkee, mutta asiaa tulee koko ajan niin paljon, että tekstistä osa alkaa aina tuntumaan jo vanhalta tiedolta tahi tulee aivan liian pitkää sepustusta. Tuppaa lehti ilmestymään kuitenkin sen verta harvoin ja tuskinpä joka läpyskässäkään heitä kiinnostais meikäläisen tekstiä julkaista.

Oman sysäyksen blogin kirjottamiseen antoi edellinen valtuuston kokous, jossa käsiteltiin Ruoveden kunnan tilinpäätöksen hyväksymistä vuodelta 2012. Siellä viimeistään tuli itselleni selväksi se, että vaikka vaalien jälkeisissä luottamushenkilöneuvotteluissa (joista myöhemmin oma kirjoitus) oli jo puhetta vanhojen asioiden kaivelun unohtamisesta ja uuden päätäntäkulttuurin aikaansaamisesta hyvässä puoluerajat ylittävän yhteistyön hengessä, oli se pelkkää sanahelinää.

Kuten aikaisemmin politiikkaa sivusta seuranneena olen epäillyt, että esityksen läpimeno ei niinkään ole kiinni siitä, mitä esitetään, vaan siitä, kuka esittää. Sillä mitenkään muuten en saa itselleni perusteltua, minkä takia niin moni valtuutettu piti puheita Anita Viljanmaan (PS) esitystä vastaan, jonka sisältönä oli tilinpäätöksen lakipykälien saattaminen ajan tasalle, sekä talouden tasapainottamiseen tähtäävän toimenpideohjelman tekemisen aloittamista niin pian kuin suinkin mahdollista. Näkemystä tukee myös erään valtuutetun minulle tekemä kysymys kunnatalon pihalla "Jokos oot kyllästynyt Anitaan?", vastasin "eeen, hyvä esityshän siellä nytkin on", "niiinniiiiiiin.."

Itse kannatin esitystä, niin kuin kannatin myös  Antti Kallioisen (Kok.) esitystä työryhmän perustamisesta ja tulen kannattamaan kaikkia Ruoveden talouden kuntoon laittamista edistäviä esityksiä, teki sen kuka tahansa, mistä tahansa puolueesta. Vastustajien  valttikorttina puheissa vilahteli jostain mystisestä syystä Visuvesi Oy ja sen nurin menemisestä koituneet verorahojen menetykset, Olli-Pekka Tuomi (Kesk.) ansaitsee tässä kohtaa kymmenen pistettä ja vaikka papukaijamerkin, sillä hän muistutti, että yrityksen mennessä nurin, syyllistä pitäisi hakea yrityksen johtajien peilistä, ei valtuustosalista ja toivoi että Visuvesi Oy olisi jo mennen talven lumia.

Itse jouduin useaan kertaan tarkentamaan ja selventämään esitystä, koska tuntui, että sitä jopa tahallisesti ymmärrettin väärin tulkitsemalla esityksen tarkoitukseksi saada alkuun mittavat leikkaukset joka sektorilla. Talouden tasapainottamisen ohjelmaan kuuluu kyllä yhtälailla se, että mistä saataisiin plussaa, kuin se, että mistä pitää miinustaa.

Tässä lyhykäisyydessään ensimmäinen kirjoitus, varmasti joku herkkähipiäinen tästäkin mielensä pahoittaa, mutta jos niin tekee, niin sitten on tunkenut vääriin hommiin.